ROEBEL-PROJECT

Kinderen Lunterse basisscholen starten met het Roebel-Project voor Tsjernobylkinderen Lunteren

 Deze week starten de Lunterse basisscholen:  De Bron, De Triangel, De Wegwijzer,  De Nederwoudse School en School met de Bijbel De Valk met een grote geldinzamelingsactie  voor de Stichting Tsjernobylkinderen Lunteren (TKL).  De Ruitenbeekschool start later.

 HULP AAN KINDEREN UIT WIT-RUSLAND

Kinderen uit Wit-Rusland komen voor lichamelijk herstel naar Lunteren. Ze wonen in een gebied in Wit-Rusland waar de gevolgen van de Tsjernobylramp, door  de vrijgekomen radioactiviteit, nog steeds merkbaar zijn.

Na een eerdere  groepen in 2013/2014, 2016 en 2018 nodigt de St. Tsjernobylkinderen Lunteren in 2020 een vierde groep uit.  Zodat ook deze groep kinderen na een verblijf van ongeveer zeven weken in een gezonde omgeving, aangevuld met gezonde voeding, een nieuwe kans krijgt voor de toekomst.

 St. Tsjernobylkinderen Lunteren bekostigt de volledige reis en het verblijf in Nederland. Daarbij is de stichting afhankelijk van giften en sponsoring.

 HET ROEBEL-PROJECT

Met het geplande ROEBEL-PROJECT wil de stichting graag alle kinderen van de verschillende scholen in en om Lunteren betrekken bij de komst van een nieuwe groep Wit-Russische kinderen in maart-april 2020.

 In alle groepen wordt er een film vertoond, waardoor de basisschoolkinderen een beeld krijgen van de huidige situatie in Wit-Rusland, maar ook informatie over de reis en het verblijf in Lunteren.  Daarna krijgen de kinderen een actiepakket met een biljet van 100, 200 of 500 Wit-Russische Roebel.

Met een link naar het verhaal in  MATTHEÜS 25: 14-23 wordt de kinderen gevraagd om de biljetten te beheren, maar er ook mee aan de slag te gaan. Zodat het geïnvesteerde geld vermenigvuldigd wordt.  Op deze wijze worden de  Roebels verzilverd naar Euro’s.

Met behulp van een kraskaart kunnen kinderen geld verdienen door allerlei klusjes te doen in hun naaste omgeving. Natuurlijk mogen ze ook iets anders bedenken waarmee ze geld kunnen verdienen en dit laten afkrassen op hun kaart. Steun daarom dan ook deze kinderen wanneer zij bij u aanbellen voor een klusje of een bijdrage.

 De St. Tsjernobylkinderen Lunteren is de scholen, die betrokken zijn bij dit project, dankbaar voor de goede samenwerking. Op deze manier worden de kinderen uit Lunteren en omgeving betrokken bij een bijzonder project voor Wit-Russische kinderen.

 Op de website www.tsjernobylkinderenlunteren.nl kunt meer informatie vinden. Daar kunt u ook het actuele nieuws over het ROEBEL-PROJECT volgen.  Wilt u de stichting persoonlijk ook steunen neem dan contact op met  voorzitter Ina Tamerus of  John Veldhuizen voor sponsorzaken via telefoon 0318-576824 of sponsoring@tsjernobylkinderenLunteren.nl