Overhandiging cheque

Overhandiging cheque

In het bijzijn van kinderen, ouders, leerkrachten en werkgroepleden van onze stichting, heeft onze stichting op woensdagmiddag 14 oktober 2015 op Het Nieuwe Erf in Lunteren een cheque ter waarde van € 9325,- ontvangen. Dit bedrag is in de voorafgaande periode door de kinderen van zeven basisscholen ingezameld tijdens het 1000-ROEBEL-PROJECT. 

De deelnemende scholen uit Lunteren en direct omgeving, m.n.: De Bron, De Nederwoudse school, De Ruitenbeekse school, De Sprong, De Triangel, De Valkse school en De Wegwijzer, hebben actief deelgenomen aan deze actie!  De leerlingen van groep 1 t/m 8 van deze scholen hebben voorafgaand een presentatie bijgewoond met een film over de huidige situatie in Wit-Rusland en een impressie van de reis die de Wit-Russische kinderen naar Nederland maken. Daarna zijn rond de 1000 kinderen met een leerlingspakketje op stap gegaan. Dit pakket bestond uit een zakje met kraskaart met uitleg, een pen, enkele folders en een biljet van 1000 Wit-Russische Roebels, met de bedoeling om deze door allerlei activiteiten te verzilveren in Euro's. 

Kort daarna was het bedrag al gestegen naar de € 9500,-. Een mooi bedrag dat gebruikt gaat worden om de groep van  25 kinderen uit Terereblichy en Tolmachevo voor een zogenaamde gezondheidsstage uit te nodigen in Lunteren.

Deze opbrengst bevestigt tevens de enorme betrokkenheid van de Lunterse bevolking.

Alle deelnemende scholen met hun leerlingen en leerkrachten, maar ook de ouders en de Lunterse bevolking met haar buitengebied, worden namens onze stichting hartelijk bedankt voor de enorme inzet en betrokkenheid!

Kijk ook eens bij onze foto's!